Saturday, February 23, 2019

Özel Dersin Tanımı Nedir?



Öğrencinin bir derste yahut konuda, gerekli başarıyı sağlayamaması durumunda başvurulan bir çözümdür. Bu şekilde öğrenci eksik olduğu alanda birebir şekilde takviye almaktadır. Zira okullarda verilen örgün eğitim, genellikle belli bir düzey kıstas alınarak hazırlanmaktadır. Durum böyle olunca konular kimi öğrencilerin anlaması için güç bir hal alırken kimi öğrenci içinse çok kolay olabilmektedir. Takviye almak bunu dengelemek için idealdir. İşte bu takviye alma konusunda özel ders akla gelmektedir.
Özel Ders Nasıl Verilmelidir?
Birebir yapılan eğitim çalışmalarında dikkat edilmesi gereken birtakım hususlar bulunmaktadır. Öncelikle özel ders verirken öğretmen, öğrencinin düzeyini belirmeli ve onun kapasitesine uygun şekilde bir program hazırlamalıdır. Öğrenciye gerekli ilgi verilmeli ve saygıyla yaklaşılmalıdır. Öğrenci öğretmen ilişkisi, sevgi ve saygı çerçevesinde biçimlenmelidir. Öğrenci ne öğretmeninden korkmalı ne de ondan bilgi almayacak kadar lakayt davranmalıdır. Ders düzeni iyi ayarlanmalı ve gerekmedikçe bundan ödün verilmeyerek disiplin sağlanmalıdır.
Özel Ders Hizmeti Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Birebir olarak sürdürülen bir eğitim olan özel ders, doğru şekilde yapıldığında oldukça faydalı olmaktadır. En yüksek faydanın sağlanması için ise dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır.
·         Konu Seçimi
Hangi ders ya da konuda eksik olduğunu belirlemek ilk aşamadır.
·         İyi Eğitimci Seçimi
Takviye için verilecek olan eğitimde öğretmenin bilgisi ve becerisi çok mühimdir. Seçilecek öğretmenin alanında yetkinliğinin yanında, çocuklarla ilişkisi ve anlatma becerileri de göz önünde bulundurulmalıdır. Çocuğa dersi sevdirmek önemlidir.
·         Deneme Dersleri
İşe alınması düşünülen öğretmenin öğrenci ile nasıl bir uyumu olacağını, anlatım becerilerini değerlendirmek için yarım saat ile bir saat arasında bir deneme dersi yapılması yararlı olacaktır.
Özel Ders Öğretmeni Nasıl Seçmeliyiz?
Öğrenci ile birebir iletişim içerisinde olacak öğretmenin bazı becerilere sahip olması beklenir. Bu şekilde öğrenciye fayda sağlamaktadır.
·         Öğretmenin Bilgi Birikimi
Öğrenciye bir şeyler öğretebilmek için öncelikle o alanda geniş bir bilgiye sahip olmak elzemdir. Öğretmenin alan bilgisinin yeterli düzeyde olmasına dikkat edilmelidir. Öğretmenin diplomasının olması bir ön şart olarak aranmalıdır.
·         Öğretmenin Tecrübesi
Alanda yetkinliği bulunan öğretmenin öğrencileriyle yaşadığı önceki deneyimleri de önemlidir. Deneyim sahibi öğretmen kendine daha güvenli olacak ve sorunları daha kolay aşacaktır.
·         Öğretmenin Tutumu ve Anlatım Gücü
Özel ders öğretmeni seçiminde, karşı tarafın tutumu ve nasıl bir ders anlatım tekniğine sahip olduğu da önemlidir. Bu konularda bilgi sahibi olmak faydalı olacaktır.
Birebir yapılan bu derslerden yeterli verimi almak için yapılması gereken ilk şey, iyi bir öğretmen seçimidir. Bunun ardından ders çalışacak mekanın sessiz ve düzgün bir yer olmasına özen gösterilmelidir. Dikkat dağıtıcı unsurlardan arındırılmış mekanlar ders işlemek için idealdir. Ayrıca anne ve babalar da ister kontrol ister ikram için olsun bu alana sık sık girmemeli, öğretmenin işine müdahil olmamalıdır.
Hangi Derslerden Özel Ders Alınmalıdır?
Günümüzde hemen hemen her ders ve konuda özel ders alma imkanı bulunmaktadır. Eksik olunan ya da geliştirmek istenen konu hangisiyse bu belirlenmeli ve o ders alınmalıdır. Uzun vadede en yararlı olacak konu ve derslerin seçimi önemlidir. Öğrencinin amacına hizmet eden dersler olmalıdır.
Özel Ders İlanlarını İncelerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
·         İlanın Verildiği Mecra
İlanın nerede verildiği önemlidir. Bir gazetede mi yayınlandı yoksa sokakta duvarlara mı asıldı? İnternet ilanlarında da sitenin güvenli bir site olup olmadığına dikkat etmek gerekir.

 Bu konuda güvenerek giriş yapacağınız https://www.eveozelders.com sitesi olarak sizlere hizmet vermekteyiz.
·         İlanın İçeriği
İlanda yazanların tetkiki de önemlidir. İlanda öğretmen hakkındaki eğitim bilgileri doğru bir şekilde yer almalıdır. Hangi alanda diploma sahibi olduğundan kaç yıllık tecrübesi olduğu gibi konuların aydınlatılması mühimdir.


No comments:

Post a Comment